Beveiliger (BOA), Conducteur

Als medewerker van Service en Veiligheid ben je het visitekaartje van de spoorsector. Conducteurs en beveiligers kom je als reiziger immers overal tegen. Je draagt door optimale service bij aan een prettige sfeer en geeft de 1.2 miljoen reizigers die elke dag per spoor reizen een veilig gevoel. Er zijn diverse opleidingen om BOA te worden.
Lees verder…

Communicatiespecialist

Communicatieafdelingen zijn onmisbaar bij moderne bedrijven en dat geldt ook voor bedrijven in de spoorsector. Goede interne communicatie zorgt ervoor dat alles binnen een bedrijf soepel verloopt, terwijl de juiste externe communicatie bijdraagt aan de verbetering van de reputatie van de spoorsector in de samenleving.
Lees verder…

Elektrisch engineer & spoorbeveiliging

Op en rondom het spoor staat veiligheid voorop. Er komt heel wat bij kijken om alles voor de 1,2 miljoen reizigers die dagelijks van het spoor gebruik maken veilig te laten verlopen. Wissels, seinen en treindetectie zorgen voor een veilig, betrouwbaar netwerk, dat werkt volgens het zogenaamde ‘fail safe’ principe.
Lees verder…

Risicomanager

Op het spoor is het elk moment van de dag hectisch. Als risicomanager wil je natuurlijk voorkomen dat dingen misgaan. En als er iets misgaat, moet er snel worden ingegrepen zodat problemen worden opgelost en storingen en vertragingen vlot kunnen worden afgehandeld. Dat kan bijvoorbeeld in het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR).
Lees verder…

Infratechnicus

In de infratechniek is volop werk op en rond het spoor. Overal komt techniek bij kijken. Niet alleen de spoorbaan moet ontworpen worden, ook de infrastructuur die het treinverkeer mogelijk maakt, zoals spoorbruggen en spoorwegovergangen. En nadat het ontworpen is, moet het aanleggen nog beginnen.
Lees verder…

Machinist

Als machinist, tram- of metrobestuurder heb je een zelfstandig en technisch beroep met veel verantwoordelijkheid: je draagt er zorg voor dat talloze reizigers elke dag op tijd op hun bestemming aankomen. Je kunt ook kiezen voor het goederenvervoer. Als machinist rijd je dan extra lange, internationale trajecten.
Lees verder…

Verkeersleider, planner, logistiek

De verkeersleiding is de baas over het treinverkeer en bedient de seinen en de wissels. Vanuit 13 posten wordt het treinverkeer geregeld en wordt ervoor gezorgd dat de treinen veilig en op tijd rijden. Er zijn verschillende uitdagende beroepen bij de verkeersleiding. Als treinverkeersleider stuur je het vervoer van reizigers en goederen per trein aan.
Lees verder…

Voertuigtechnicus

Treinen zitten vol techniek. Mechanische, elektrische, hydraulische en pneumatische techniek: je komt het allemaal tegen op de rails. Voor monteurs zijn er in de spoorsector veel uitdagende beroepen. Als voertuigtechnicus werk je op de werkplaats. Daar worden voertuigen onderhouden, gerepareerd, omgebouwd en gemoderniseerd.
Lees verder…

Werken op kantoor

Ook zonder technische achtergrond kun je aan het werk in de spoorsector. Want om alles op en rondom de rails goed te laten verlopen zijn ook mensen met andere beroepen nodig. Bij alle bedrijven in de sector werken managers op verschillende niveaus. Bijvoorbeeld op strategisch, abstract en uitvoerend niveau.
Lees verder…

ICT- specialist, app-bouwer

Je OV-chipkaart opladen, een broodje afrekenen door contactloos te betalen bij de Kiosk, met behulp van wifi in de trein je sociale media checken: ICT is onmisbaar, ook op en rondom het spoor. Want ook voor een goed verloop van het treinverkeer is ICT essentieel. Dankzij ICT-specialisten is het spoorsysteem veilig en betrouwbaar.
Lees verder…

Werken in het spoor

De spoorsector staat te springen om nieuw én bestaand talent. Wil jij ook graag werken in de spoorsector? Solliciteer dan direct op één van de actuele vacatures.

bekijk vacatures

Trainingen

Of je nu een doorgewinterde spoorwegexpert bent of een nieuwkomer in het vak, extra kennis is altijd waardevol. Zoek je een training die is ontworpen om volop nieuwe inzichten te geven en wil je de theorie vooral ook in de praktijk ervaren, kijk dan eens naar de

Lees verder…